Céges weboldal 100 000Ft alatt – Így hozd ki szinte fillérekből

Ha vállalkozást indítasz, ma már nem úszhatod meg a céges weboldal készítését. Sokan vélik úgy, hogy elegendő a vállalkozás számára egy Facebook oldal is, ám a bizalom fokozásához, céged pozitív megítéléséhez és a vállalkozásoddal kapcsolatos információk összegyűjtéséhez, megjelenítéséhez szükséged lesz egy weboldalra is. (A Facebook hírfolyamon megjelenített információk az újabb posztokkal mindig hátrébb kerülnek, így áraid, hosszabb akcióid, programjaid, szolgáltatásaid aktuális infói szinte megtalálhatatlanná válnak ügyfeleid és leendő ügyfeleid számára.)

De milyen lehetőségeid maradtak, ha nem különösebben értesz a weboldal készítéshez, mégsem szeretnéd újonnan indult vállalkozásod több havi bevételét weboldalra költeni?

Tévhitnek gondoljuk, hogy az igényes weboldal drága… igaz, a mai napig hallunk hajmeresztő sztorikat arról, hogy vállalkozók gyorséttermekben tárgyalva a webfejlesztőkkel, milliós összegek feletti árajánlatot kapnak 1-1 egyszerűbb, bemutatkozó céges weboldal készítésére. Persze, vannak szélsőséges esetek, mikor egy egyszerű egyoldalas weboldalért is felszámolható ez az összeg, de ha weboldal készítés előtt megfelelően tájékozódsz (ebben fog segíteni jelen cikkünk) és megfűszerezed mindezt még egy kis szorgalommal, könnyedén lefaraghatsz a weboldalkészítés árából. 

Ne engedd kifolyni kezeid közül a pénzt, olvasd el, hogyan csökkentheted a céges weboldal készítés költségeit!

céges weboldal költséghatékonyan

Egy kezdő vállalkozó, vagy egy kisebb cég, nem mindig engedheti meg magának, hogy milliókat költsön egy céges weboldalért.  Ez esetben mi a járható út számukra?

Céges weboldal 100 000 Ft alatt?

Mutatjuk hogyan hozhatod ki olcsóbban!

1.) Gondold át, hogy mire van szükséged

Ha csak egy egyszerűbb bemutatkozó oldalt szeretnél vállalkozásod számára, rajta vállalkozásod bemutatásával, néhány szebb képpel, nyitva tartásod és áraid ismertetésével, egy kapcsolatfelvételi űrlappal, akkor nem feltétlen kell egyedi weboldalt fejlesztened. Egy egyedi fejlesztésű weboldalt a webfejlesztő általában a 0-ról épít fel, ami nem 1-2 napos feladat, így egy ilyen céges weboldal ára, még ha nagyon alap szintű is 500 000 - 1 000 000 Ft között mozoghat.  Egy egyedi fejlesztésű weboldal esetén a webfejlesztőnek nem csak a weboldal kinézetét kell létrehoznia, hanem a mögötte álló rendszert is, így például az admin felületet, amit használva majd a későbbiekben akár te is tudod módosítani weboldalad egyes elemeit. (Jó esetben... sokszor az egyedi fejlesztésű weboldalakhoz ugyanis nem készül admin felület, ilyenkor csak a webfejlesztő segítségével tudod majd módosítani weboldalad tartalmát. Természetesen mindig plusz költség ellenében.) 

Ezzel szemben, ha egy már meglévő CMS-ben (keretrendszerben) épül fel a weboldalad (ilyen például a Wordpress), az nagyban meggyorsítja a fejlesztő munkáját. A Wordpress rendszer ugyanis kész modulokat, felhasználó barát admin felületet biztosít a weboldalak mellé. Ennek köszönhetően az ilyen típusú oldalak sokkal gyorsabban elkészülnek, ami megrendelői oldalról pozitívan hat az ár alakulására. Nem beszélve arról, hogy a Wordpress oldalak rendkívül egyszerű, átlátható, felhasználóbarát adminfelülettel rendelkeznek, aminek köszönhetően a kisebb tartalmi módosításokat (árváltozások, nyitva tartás, képek cseréje) akár te magad, mindenféle IT-s ismeret nélkül is könnyedén el tudod majd végezni. (Akkor, amikor akarod, anélkül, hogy a fejlesztőre kellene várnod, ráadásul teljesen díjmentesen.)

Röviden és tömören: ha nem tartasz igényt arra, hogy céges weboldalad egy kattintásra, 0 másodperc alatt kiszámolja az élet, a világmindenség, meg minden értelmét (amire ráadásul már úgyis tudjuk a választ), akkor valószínűleg egy Wordpress weboldal tökéletesen megfelel majd minden elvárásodnak. 

2.) Válassz weboldal sablont

Egy egyszerűbb céges weboldal számára tehát nem feltétlen kell egyedi fejlesztés, tökéletes keretet ad a Wordpress motor is.

A Wordpressen belül is készíttethetsz weboldalt webdesignerek, grafikusok, arculattervezők bevonásával. Ha van erre néhányszázezer, avagy millió forintod. Vagy kezdetben választhatsz egy weboldal sablont, amivel akár 100 000 Ft alatt kihozhatod a weboldal készítés összegét. (Majd pedig, mikor vállalkozásod világuralomra tör, egy arculatváltás keretében már jószívvel szánod a fenti összeget a kreatív tervezők munkájára.)

Sok webfejlesztő nem köti az ügyfelek orrára, de a weboldalakhoz megannyi már kész, de rugalmasan átalakítható sablon érhető el. A sablonokat (vagy másként template-eket) designerek tervezték és tettek elérhetővé, némelyiket ingyenesen, míg másokat kisebb összeg ellenében lehet felhasználni.

Ne úgy képzeld el ezeket a sablonokat, mint kőbe vésett fix kinézetű weboldal mintákat. A weboldal sablonok rugalmasan alakíthatók a vállalkozás, az ügyfél igényei szerint. Bővíthetők plusz elemekkel, tartalmi részekkel, megváltoztathatók rajta a képek, a színek, a funkciók. Egyszóval szinte bármi. Eközben viszont mégis támpontot nyújtanak a webfejlesztő számára a gyorsabb munkavégzéshez. Ha céges weboldalad elkészítéséhez (akár a webfejlesztő segítségével) sablont választasz, megspórolod a webdesigner munkát (tehát egy rakat pénzt).

Sok esetben a webfejlesztő egyben a webdesigner is és vállalja, hogy weboldal sablon nélkül felépíti neked az egyedi kinézetű céges oldalad (magasabb összegért, mint amennyiért egy sablon bevetésével ez kivitelezhető lenne).  Az ilyen multitálentum szakemberek kezei közül kerülnek ki aztán azok a weboldalak, amiken élénk kék színű háttéren olvashatsz neonsárga szöveget. Vagy az olyanok például, mint ezek itt:

Ezzel szemben egy webdesigner felfogadása nélkül, weboldal sablon felhasználásával, alacsonyabb költségek mellett készített weboldal a következőképpen néz ki:

céges weboldal wordpress téma

Ha tehát nem szeretnél, vagy jelenleg nem tudsz nagyobb összeget szánni weboldalad elkészítésére, nyugodtan készíttess sablon alapján weboldalt. A temérdek mennyiségű sablon közül ezer százalék, hogy találsz majd neked tetszőt, amit ráadásul könnyedén saját ízlésedhez igazíttathatsz majd. 

 

3.) Írd meg a weboldal szövegét

A webfejlesztő nem webszöveg író. De ha mégis vele, vagy egy külsős szövegíróval fogod megíratni weboldalad szövegét, számíthatsz rá, hogy természetesen a plusz munka plusz költségekben realizálódik majd. Ha weboldalad szövegeinek megírását házon belül megoldod, nagyban lerövidítheted a weboldal elkészülési idejét, miközben megintcsak egy jókora összeget csíphetsz le a webfejlesztés árából.

Nem beszélve arról, hogy weboldalad bemutatkozó része akkor lesz a leghitelesebb, ha te magad fogalmazod azt meg. Hiszen ki más ismerné jobban a vállalkozásodat, a célközönséged és azt, hogy pontosan mit szeretnél közvetíteni leendő ügyfeleid felé, mint te magad? Természetesen a szövegíráshoz kérhetsz segítséget, akár a webfejlesztőtől is, de több szempontból is fontos, hogy legalább a szöveg alapjait te írd meg.

 

4.) Készíts és/vagy gyűjts képeket

Ahogyan a szövegírás, úgy a weboldal képi elemeinek összegyűjtése, vagy elkészítése is időigényes feladat. Ha elkészíted és/vagy előkészíted a webfejlesztőnek azokat a képeket, amiket szívesen látnál majd viszont a weboldaladon, azzal nemcsak, hogy te magad is aktívan alakíthatod a kívánt összhatást, de szintén felgyorsíthatod és kedvezőbbre szabhatod az oldal elkészítésének költségeit.

A mai okostelefonok többsége már olyan minőségben rögzít képet és videót, mely tökéletes egy weboldalra. Készíts, vagy barátaiddal készíttess képet vállalkozásodról, üzletedről, telephelyedről, a munkafolyamatokról, a munkatársakról és mindenről, amit szívesen megmutatnál az érdeklődőknek. Ezeket a képeket aztán nem csak a weboldalad személyre szabásában tudjátok felhasználni, hanem a közösségi média felületein is remek posztokat gyárthattok belőlük!

 

Kakukktojás: Készíts el a weboldalad te magad

Sokan próbálkoznak meg maguk weboldaluk elkészítésével. A megannyi ingyenes weboldalkészítési lehetőség, a Wix, a Wordpress, a Google sites stb.stb. azt az illúziót keltheti, hogy weboldalt készíteni bárki tud. 1-2 hét alatt valószínűleg te is el tudnád készíteni vállalkozásod weboldalát az egyik ilyen rendszerben, sőt egy kevés esztétikai érzékkel és IT-s beállítottsággal még akár egész jól is sikerülhet. A kérdés, hogy elég-e ez.
A weboldaladnak reszponziv designnal, kialakítással kell rendelkeznie, azaz minden eszközön (legyen az telefon, asztali számítógép vagy táblagép), tökéletes megjelenést kell biztosítson. Nagyban rontja az összképet, ha a magyar nyelvű weboldaladon olyan angol kifejezések jelennek meg, mint "read more", "next page" és társaik, amiket minden próbálkozásod ellenére, nem tudtál kivenni a használt sablonból.
Nem beszélve arról, hogy látogatóid többsége számára egyértelmű lesz, hogy nem szerettél volna, vagy nem tudtál a weboldalkészítésre pénzt szánni, hiszen az ilyen saját készítésű, ingyenes weboldalak internetes címében (URL-jében) megjelenik majd a szolgáltató márkája, mint például: teoldalad.webnode.hu, teoldalad.wix.hu.

Biztos, hogy szeretnéd ezt?

 

Summázva...

Ha rugalmas vagy, és nem szeretnél rögtön csillagrombolót építeni, hanem kezdetben megelégszel egy egyszerű, de designos céges weboldallal, vállalkozói szinten szinte már fillérekből és mindössze néhány nap alatt szert tehetsz egyre. 

Ha szívesen dolgoznál velünk, mi a fent leírtak alapján, akár már 180 000 Ft-ért, a szerződéskötéstől számított 10 munkanapon belül elkészítjük céges weboldaladat! 

Ha belevágnál, IDE KATTINTVA tudod felvenni velünk a kapcsolatot!

Készen állsz, hogy megnöveljük vállalkozásod bevételét?

Széleskörű szolgáltatás-palettánkról a számodra legideálisabbat választva segítünk ügyfélköröd bővítésében. 

TOP